Het loon van een bedrijfsrevisor

Een bedrijfsrevisor mag niet verward worden met een auditor. De titel van ‘bedrijfsrevisor’ is beschermd waardoor je vele jaren dient te studeren en examens af te leggen alvorens je officieel bedrijfsrevisor mag genoemd worden.
Als startende auditor mag je echter reeds rekenen op een netto maandloon van ongeveer 1.700 EUR per maand. Hierbij komen nog meerdere extralegale voordelen zoals o.a. een bedrijfswagen en een hospitalisatieverzekering. Naarmate de jaren vorderen zal uw verantwoordelijkheid toenemen waardoor uiteraard uw loon nog verder zal stijgen.
Na het behalen van de titel als bedrijfsrevisor kan je er mogelijks voor kiezen om partner te worden. Een partner werkt steeds als zelfstandige binnen een bedrijfsrevisorenkantoor; zijn/haar loon wordt dan ook bepaald door de prestaties die geleverd worden en de grootte van de klantenportefeuille die beheerd wordt.

Hoe zit het met mijn work/life balance?

Het werk als auditor kan soms zeer intensief zijn aangezien er verschillende strikte deadlines dienen behaald te worden en de kwaliteit van het werk nooit in het gedrang mag komen. Het behalen van een deadline kan er soms voor zorgen dat er ’s avonds tot 19u of zelfs later dient gewerkt te worden, weekendwerk kom echter quasi nooit voor. Anderzijds zijn er ook periodes in het jaar waarin er veel minder werk is waardoor je ervoor kan kiezen om vroeger te stoppen of wat extra verlof op te nemen in zulke periode.

Kan ik als bedrijfsrevisor ook van thuis werken?

Thuiswerk is sedert lang reeds ingeburgerd binnen ons beroep. Ons werk wordt volledig digitaal gedocumenteerd waardoor het minder uitmaakt vanop welke plaats je dit doet. Contacten met collega’s en cliënten blijven uiteraard wel zeer belangrijk waardoor verplaatsingen naar het kantoor of naar een cliënt zeker nodig zijn.

Hoe kan ik de titel van bedrijfsrevisor behalen?

Het behalen van de titel van bedrijfsrevisor is niet zo makkelijk. Je dient in ieder geval over een Master Diploma te beschikken alvorens je de mogelijkheid krijgt om hieraan te beginnen. Van zodra je uw stage als ‘stagiair-bedrijfsrevisor’ aanvangt zal je examens dienen af te leggen en jaarlijks tijd dienen te voorzien om te studeren.
Gedetailleerde informatie over het beroep en de stage als bedrijfsrevisor kan je vinden op de website van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR). Ga dus gerust eens een kijkje nemen bij ons Instituut.